– Det här betyder väldigt mycket för oss. Helt fantastiskt! Vi är överväldigade av uppmärksamheten och att få en utdelning på det här viset från vår lokala sparbank, säger verksamhetsledaren Susanne Berg.

I samband med en konferens i Vadstena under veckan överraskades de 17 medarbetarna på Koop M med en check på 30 000 kronor, överlämnad av Suzanne Gehlin och Carina Ingesson från Vadstena Sparbank. Hela Koop-gänget jublade glatt över det oväntade men välkomna tillskottet till verksamhetskassan.

– De gör ett fantastiskt jobb på Koop M. Vi vill gärna stötta en sådan betydelsefull verksamhet. Vi gör det som en del i vårt sociala samhällsengagemang. Vi värnar om bygden och invånarna, säger Suzanne Gehlin.

Vad pengachecken ska användas till är inte klart, men den kommer helt klart att vara både till nytta och glädje.

– Vi har inte hunnit planera något, men pengarna ska gå till vårt kooperativ och till att göra något extra för medarbetarna, säger Susanne Berg.

Koop M, som från början hette Kooperativet Moroten, har funnits i Vadstena i 30 år. Det är ett av landets äldsta sociala arbetskooperativ. Verksamheten drivs som en ekonomisk förening utan vinstkrav. Det är ett lokalt arbetsintegrerande socialt företag som fyller en viktig funktion med att skapa arbete för och med människor som står långt från arbetsmarknaden och som har någon form av funktionsvariation.

– Våra medarbetare är främst från Vadstena men också Motala och Mjölby. Många sociala företag i landet har tvingats lägga ner under 2000-talet, men vi kämpar på och det går bra för oss. Vi har ett bra samarbete med det lokala näringslivet och har kunder både bland företag och privatpersoner, säger Susanne Berg.

Verksamheten är uppdelad i sex områden: Lokalvård, bygg/fastighet, legoarbete, personaluthyrning, textil och trädgård. Den sociala biten är viktig på kooperativet. Delaktighet och gemenskap är självklara saker och föreningstanken ligger som en grund också i den dagliga verksamheten.

 


För ytterligare information, kontakta:
Susanne Berg, verksamhetsledare på Koop M, mobil: 070-946 05 46
Mikael Engdahl, vd Vadstena Sparbank, mobil: 070-318 38 15.