Det är Vadstena Sparbank som genom sin ovationskommitté ska fördela 184 000 kronor till dem som utses till årets pristagare. Förklaringen till summan är 1 000 kronor gånger antal år för den 184-åriga banken.

– Vi efterlyser nyskapande idéer och projekt i Vadstena kommun! Passa på att söka för att kunna förverkliga sådant som ni diskuterat och vill genomföra. Ta den här chansen om ni har en bra idé, säger Kicki Olsson, en av huvudmännen i Vadstena Sparbank och nyinvald representant i ovationskommittén.

– Vi gör det här för att främja bygdens utveckling, för att stimulera nytänkande med nya idéer och projekt som gynnar kultur, idrott och näringsliv. Vi vill få en bred spridning över hela kommunen. Vi är måna om att bidragen även kommer landsbygden till del.

Det var kunderna i Vadstena Sparbank som genom sina valda huvudmän beslutade att bilda en ovationskommitté 2011. Sedan dess har banken årligen delat ut stipendier till ovationspristagare.

– Man ska inte dra sig för att söka för att man tror att man är en för liten förening eller aktör. Det behöver inte vara en större förening för att många ska få nytta och glädje av en idé. Vi tittar noga på alla ansökningar vi får in. Och vi uppmuntrar särskilt nya sökande! Ovationspriset delas inte enbart ut till en vinnare utan till ett flertal pristagare, säger Kicki Olsson.

Stipendierna delas ut för att på bästa sätt stimulera nya idéer och projekt för Vadstenas kultur- och föreningsliv och även näringsliv. Sista dag att ansöka är den sista februari, via Vadstena Sparbanks hemsida.

För ytterligare information, kontakta: Kicki Olsson mobil: 070-710 23 36
Vadstena Sparbanks Ovationskommitté

Mikael Engdahl, vd Vadstena Sparbank
Tel: 0143-755 15, mobil: 070-318 38 15